fbpx

В Косові відкрилась виставка "Натхненні горами". ФОТО

Стиль життя 20:46, 28.04, 2018

У Косівському музеї народного мистецтва відкрилась виставка трьох молодих митців "Натхненні горами".

"Гірська природа багатьох вражає своєю красою, а якщо ти ще й митець – то залишатися байдужим до естетики гір просто неможливо. Саме ця тема надихнула на створення виставки трьох молодих художників з містечка Косова на Прикарпатті. Графіка Марії Туранської, світлини Руслана Солиджука та текстиль Марини Хрущ гармонійно поєдналися у виставковому проекті під назвою "Натхненні горами",  інформує сайт Гуцулія.

Під час відкриття виставки в Косівському музеї народного мистецтва та побуту Гуцульщини автори представлених робіт поділилися з присутніми своїм захопленням гірськими пейзажами та прагненням зберегти їх красу для прийдешніх поколінь.

Ткаля Марина Хрущ поєднує в гобеленах нитки з сухими гірськими рослинами, створюючи незвичайну фактуру та колорит. За словами художниці, таке творче вирішення відображає бажання творити в гармонії з навколишнім світом.

Марія Туранська займається мандрівництвом, багато подорожувала Карпатами, горами Італії та Грузії, мріє побувати у Гімалаях. Лаконічні та стримані малюнки гірських пейзажів авторки створені під враженням від мистецтва та філософії Сходу.

Третій учасник виставки – Руслан Солиджук – показав у своїх світлинах фантастичний світ карпатських лишайників. Макро-знімки відкривають глядачам немов паралельний вимір природи, який люди зазвичай не помічають.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: