fbpx

У Франківську мовознавці з усієї України обговорили створення підручника з української мови як іноземної

Суспільство 14:26, 06.03, 2018

Два дні, 2-3 березня, в Івано-Франківському національному медичному університеті відбувалося засідання опорної кафедри мовознавства, в якому взяли участь вчені з різних медичних університетів України. На порядку денному було написання національного підручника з української мови як іноземної.

Про це повідомляється на сайті ІФНМУ.

"Одним із завдань нашої опорної кафедри є напрацювання навчально-методичних матеріалів, і в тому числі національного підручника з цієї дисципліни, – розповідає завідувач кафедри мовознавства ІФНМУ, професор Світлана Луцак.  В нас відбулося вже кілька попередніх робочих засідань з цього приводу, а сьогодні наше головне завдання  затвердити робочу групу з написання національного підручника, визначитися з його структурою, хто за який підрозділ відповідатиме та узгодити всі вимоги до написання, викладу матеріалу, завдань тощо".

Наразі навчальні заклади Міністерства охорони здоров’я не мають єдиного підручника з української мови як іноземної. І ось нарешті мовознавці медичних університетів України приступили до його створення. До Івано-Франківська приїхали мовознавці з Києва, Запоріжжя, Чернівців, Тернополя, Сум тощо.

"Студент  це головна людина, заради якої працюють всі університети, і незважаючи якої він національності, звідки він приїхав, ми маємо підготувати доброго фахівця,  каже перший проректор ІФНМУ, професор Ганна Ерстенюк.  Тому роль наших вчених мовознавців є неоцінимою. Створення національного підручника з української мови як іноземної є дуже відповідальною справою, адже наші студенти не будуть спілкуватися з обладнанням, а саме з пацієнтами та колегами-медиками. Я впевнена, що така фахова команда, яка зібралася сьогодні в Івано-Франківську, впорається з цим завданням".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: