fbpx

В медичному коледжі ІФНМУ відбувся перший етап конкурсу "Найкраща медична сестра". ФОТО

Здоров'я 14:28, 14.03, 2018

Комп’ютерні тести, демонстрація практичних навичок з кількох навчальних дисциплін, суворе журі – в медичному коледжі Івано-Франківського національного медичного університету відбувся перший етап щорічного Всеукраїнського конкурсу професійної майстерності "Найкраща медична сестра" серед студентів випускних курсів спеціальності "Сестринська справа".

Загалом в рамках першого етапу відбулося три тури. Перший був теоретичним і відбувся у понеділок, 26 лютого. 16 студентів складали тести на комп’ютерах. Найкращі пройшли до другого, практичного, туру. Він відбувся у середу, 7 березня, в навчально-практичному тренінговому центрі кафедри внутрішньої медицини №2 та медсестринства. Нарешті фінальний третій тур відбувся у вівторок, 13 березня. За перемогу змагалися п’ятеро найкращих студентів четвертого курсу, передає прес-служба ІФНМУ.

Під час третього туру студентки проходили випробування з дисциплін "Медсестринство в педіатрії", "Медсестринство у внутрішній медицині" та "Медсестринство в хірургії". З кожної дисципліни студентки мали виконати два практичних завдання, які стосувались маніпуляцій медсестри. Умови були доволі суворі. На кожне завдання їм було відведено 15 хвилин.

"До проведення цього конкурсу були залучені викладачі кількох кафедр, – розповідає завідувач сестринського відділення медичного коледжу ІФНМУ Галина Гвоздецька. – Це кафедра внутрішньої медицини №2 та медсестринства, дві хірургічні кафедри – хірургії №1 та хірургії стоматологічного факультету, а також кафедра дитячої хірургії та пропедевтики педіатрії".

Перемогу здобула студентка 26 групи, староста курсу Юлія Мединська. Друге місце посіла Діана Цюрак (23 група). Третє місце в Марії Хомин (26 група). Четверте і п’яте місця відповідно у Світлани Райковської та Оксани Сорочинської (обидві з 23 групи). Усі учасниці фіналу отримали сертифікати учасника, дипломи та невеличкі пам’ятні подарунки.

"Цей конкурс для нас не є додатковим навантаженням. Це скоріше повторення і закріплення всього, що було вивчено, – ділиться враженнями Юлія Мединська. – Таке випробування допомагає нам краще засвоїти вивчене і знати, як застосувати знання на практиці, а не лише в теорії. Для медичної сестри це дуже важливо, адже її робота ґрунтується саме на практичних навичках".

Студентка каже, що їй дуже подобаються навички в хірургії, тож після закінчення коледжу вона мріє продовжити навчання на другому курсі рідного медичного університету.

На переможницю тепер чекає нове випробування – обласний етап конкурсу, який запланований на травень. Студенти медичного коледжу ІФНМУ вже третій рік поспіль братимуть участь у регіональних змаганнях. Нагадаємо, минулого року Роксолана Параскевич посіла в області третє місце, а у 2016 році Ольга Цапар завоювала друге місце.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: