fbpx

В Міноборони наказали не давати "публічну інформацію" щодо ситуації під Іловайськом

Суспільство 16:09, 30.08, 2014

Міністр оборони України Валерій Гелетей призупинив потік публічної інформації щодо подій і ситуації під Іловайськом.

 Про це він написав на своїй сторінці у соцмережі “Facebook”, передає УНН.

Міністр написав, що у цей момент продовжує працювати у штабі АТО з його керівництвом.

"28 серпня був вимушений призупинити надання будь-якої публічної інформації у частині, що стосується безпосередньо ситуації, яка склалася з добровольчими батальйонами МВС та підрозділами Збройних Сил під Іловайськом. Надав відповідну вказівку військовій службі контррозвідки щодо реагування на факти розголошення таємних даних стосовно обстановки, яка склалася в районі Іловайська", – написав В. Гелетей.

За його словами, оприлюднення інформації "негативно впливає на розвиток подій".

"Ті, хто "воює" лише у мережі Інтернет та спілкується по мобільному телефону, при цьому розголошуючи відомості про оперативну обстановку (час та маршрути руху колон, кількість особового складу та приналежність їх до тих чи інших військових частин, тип та кількість озброєння та військової техніки тощо), мабуть, не усвідомлюють рівня загрози, яка спричиняється такими діями, і несуть особливу небезпеку боєздатності військ", – зазначив він.

Міністр оборони також запевнив, що як тільки небезпека для українських підрозділів мине, то "уся відкрита інформація за поточний період в частині відводу військ від Іловайська буде оприлюднена".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: