fbpx

Муніципали розповіли, де у Франківську продають сурогатний алкоголь та як його знищують

Суспільство 10:50, 02.05, 2018

Сьогодні на оперативній нараді в МВК керівник Муніципальної варти Івано-Франківська Богдан Кухарук прозвітував за тиждень роботи.

Минулого тижня Муніципальна варта в Івано-Франківську здійснила рейд по територіях біля навчальних закладів, де виявляли неповнолітніх, які би вживали не тільки цигарки, а й легкі наркотики. На місця викликали працівників ювенальної превенції.

"Факти насправді є, продовжуються, і над цим треба працювати. Близькість таких точок до навчальних закладів, участь у цьому процесі неповнолітніх осіб насторожує і заставляє нас працювати", – зазначив Богдан Кухарук.

Міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків поцікавився, що Муніципальна варта робить з адресами Телеграм-каналів для торгівлі наркотиками, які з’являються на стінах будинків.

"Ми закликаємо всіх, так само, як і себе, в першу чергу ці написи замальовувати. Це допоможе. Нам часто дзвонять, що на такій-то вулиці з’явився напис. Добре. Ми беремо і купуємо фарбу за свої гроші, приїжджаємо і замальовуємо. Цю саму операцію може зробити той самий громадянин, який це побачив і переживає",  сказав Кухарук і закликав громадян самим брати участь у замальовуванні небезпечних онлайн-адрес на стінах.

Минулого тижня муніципальні вартові знищили близько 17 літрів сурогатного алкоголю. Сьогодні вартові на вулиці Коновальця злили ще близько 10 літрів сурогату.

"Точки продовжують працювати. Сурогатний алкоголь продається. Ми його далі зливаємо",  зауважив керівник Муніципальної варти.

На запитання, куди зливають, відповів, що це залежить від складу рейдової групи.

"Якщо в рейдовій групі присутня "екологічна безпека", то в каналізацію, звичайно. Поки "екологічна безпека" не бачить – в траву",  зізнався Кухарук.

Також вартові перевіряють точки, де приймають вторсировину. В усіх пунктах, на які вони навідувалися, папір або метал обмінюють на сурогатний алкоголь.

"Прийшли, здали папір, випили, закусили, пішли – гроші з цього процесу виключаються,  каже керівник Муніципальної варти. – Це проблема, тому що навколо цих пунктів прийому завжди такий ажіотаж і рух".

Муніципальній варті також дали під охорону сцену на площі Франка, де проходитимуть основні концерти у рамках фестивалю "Карпатський простір" та відзначення Дня міста.

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: