fbpx

В новоствореній Делятинській ОТГ відбулася перша сесія. ФОТО, ВІДЕО

Суспільство 16:36, 25.01, 2018

В Делятинську ОТГ об'єдналися 4 населені пункти: Делятин, Чорний Потік, Чорні Ослави та Заріччя. Загалом це понад 17 тисяч населення. Урочисто склали присягу 27 депутатів Делятинської ОТГ.

На першому сесійному засіданні обранці проголосували за членів постійних комісій. А у ході  таємного голосування вибрали секретаря селищної ради. Ним стала Віра Кухтарук

"Я думаю, що цей рік буде надто складний. Адже треба зібрати всі ради ОТГ докупи, весь документообіг архівувати, зібрати  базу даних. І аж тоді можна буде вже йти вперед в плані розвитку", – зазначила Віра Кухтарук.

Роботи у Делятинській ОТГ чимало, кажуть депутати. В кожному населеному пункті свої негаразди.

"Найперше необхідно вирішити проблему з водопостачанням Делятина. Вона вже існує давно. Адже центр Делятина стоїть на солончаах, а деякі присілки зовсім води не мають. Також є проблема освітлення, потрібні тротуари попри дорогу. Адже дорога є, а тротуари не поспішають встановлювати",  озвучив нагальні проблеми Делятина депутат Делятинської селищної ради ОТГ від парії "ВОЛЯ—РУХ НОВИХ СИЛ" Микола Римарук.

"Ми були одними з перших, хто розказував громаді Делятина про реформу децентралізації, про її особливості, плюси, мінуси і ризики, які тоді чекали. Дуже тішить те, що дуже якісний склад депутатського корпусу новоствореної ОТГ. Вибори продемонстрували, що люди вибирали не бренди і не політичні сили, а конкретних своїх представників, авторитетних людей, за якими стоять конкретні справи, велика довіра",—  переконана координатор Івано-Франківської обласної організації партії "РУХ НОВИХ СИЛ" Тетяна Пришляк.

Ще однією з найбільш гострих проблем у Делятинській ОТГ є недобудована школа в Чорному Потоці.

 Староста села Чорний Потік Василь Шовгенюк каже: "Селищна рада буде стикатися найбільше в соціально-економічному розвитку з будівництвом школи. Адже у нас зараз навчається 436 дітей, це потужна велика школа, і приміщення немає".

Уже на наступному сесійному засіданні депутати Делятинської ОТГ голосуватимуть за розподіл бюджету громади.

На правах реклами

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: