fbpx

В обласній дитячій клінічній лікарні представили виставу "Світло свободи в кінці лабіринту". ФОТО

Культура 14:09, 07.12, 2016

5 грудня в обласній дитячій клінічній лікарні відбулась Школа для дітей з епілепсією та їхніх батьків. На цей раз вона пройшла у формі вистави під назвою "Світло свободи в кінці лабіринту" за участю студентів ІІІ курсу ПНУ за спеціальністю "Театральне мистецтво".

Про це повідомляється на сторінці департаменту охорони здоров'я у Фейсбуці.

Ініціаторами та організаторами театрального дійства стали завідувач неврологічного відділення ОДКЛ Ярослав Криштафович та викладач пластичних дисциплін Прикарпатського національного університету ім. Василя Стефаника, актриса музично-драматичного театру ім. І. Франка Люба Турчиняк.

Як повідомив дитячий невролог Ярослав Криштафович, на сьогодні нараховується близько тисячі дітей, хворих епілепсією, які знаходяться на обліку і обстежуються в пароксизмальному центрі неврологічного відділення обласної дитячої лікарні, 70% з яких мають шанс на одужання.

"Метою акції є соціальна сторона цього питання,  говорить завідувач відділення. – Цей захід проводиться для того, щоб вкотре нагадати суспільству, що діти з епілепсією є повноцінними, які також можуть вчитися в школі, відвідувати секції, різні гуртки, займатися танцями. Особливість таких дітей полягає тільки у тому, що зранку і ввечері вони п’ють вітамінку". 

Під час вистави актори в ігровій формі розповідали присутнім, як поводитись з дитиною, в якої стався епілептичний напад, та як правильно надавати їй допомогу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: