fbpx

В обласній екологічній програмі Прикарпаття 500 тисяч гривень відвели на озеленення сіл

Політика 08:10, 18.12, 2015

Програма розроблялася за кошти обласного бюджету на замовлення Івано-Франківської обласної ради попередньої каденції. Роботу виконували фахівці Прикарпатського університету.

Сьогодні в Івано-Франківську члени екологічної комісії обговорять програму спільно з громадськими активістами, повідомив у соцмережі Фейсбук голова постійної комісії з питань екології облради Михайло Якимчук.

"Увага – всім, кого цікавить екологія!  розроблена пропозиція проекту екологічної програми на 2016  2020 рік, яку завтра дуже прискіпливо будемо обговорювати з членами екологічної комісії та громадськими активістами. На жаль, програма, яка розроблялася за кошти обласного бюджету, є наполовину абсурдною! Лише зверніть увагу на 500 тисяч грн, які пропонують виділити на озеленення… сіл! Я буду наполягати на відкритому обговоернні цієї пропозиції і виключення всіх абсурдних пропозицій, що є у цій програмі, чи таких, які не спрямовані до досягнення екологічного ефекту!"  написав Якимчук.

"Озеленення в селах Болехівщини  це перл програми",  відгукнулася зступник голови Івано-Франківської обласної ради Ольга Галабала.

Вона повідомила, що серед інших питань на сьогоднішньому засіданні екологічної комісії обларади обговорять спорудження каскаду міні-ГЕС на Дністрі.

"Щоб відмова від ГЕС в області була концептуально внесена в Стратегію області і одну з базових засад збереження екології! Природа  наш найцінніший ресурс! При тому, що економічний ефект від однієї ГЕС  200 тисяч грн щороку до бюджету області. Навіть це є незрівнянно малою цифрою на противагу тому, скільки ВВП може давати водний туризм! Приходьте завтра на 13:00 на комісію",  закликала Ольга Галабала.

Читайте також: Підготовка до злочину: Дністер можуть знищити каскадом ГЕС

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: