fbpx

В обласному онкодиспансері запрацював кабінет психологічної та фізичної реабілітації. ФОТО

Суспільство 15:44, 09.06, 2016

В обласному онкодиспансері запрацював кабінет психологічної та фізичної реабілітації.

У кабінеті працюватимуть два дипломовані психологи-волонтери та лікарі-мамологи.

"В цілому світі з такими пацієнтами працюють психологи, працюють реабілітологи, щоб допомогти хворому справитися з хворобою, щоб допомогти їм сприйняти цей діагноз і навчитися з ним жити. Людина самостійно не може з цим справитися, якою би вона сильною не була,  розповіла онкохірург-мамолог Аліна Андріїв. – Коли хворі дізнаються про діагноз, зазвичай його заперечують. Наступним етапом може бути агресія, відмова від лікування".

Лікар переконує: рак – не вирок, а – діагноз.

Кабінет створений за благодійні кошти. У планах керівництва онкодиспансеру залучити перукарів, які працюватимуть з жінками перед хіміотерапією.

"Для жінки дуже важливий її зовнішній вигляд, і коли вона вперше чує про свій діагноз, то задає питання: в мене випаде волосся?"  каже Аліна Андріїв.

Головний лікар обласного клінічного онкологічного диспансеру Володимир Романук  каже, що на ремонт мамологічного центру витратили приблизно мільйон гривень бюджетних коштів та залучено 350-400 гривень спонсорських коштів власне на облаштування кабінету психологічної та фізичної реабілітації.

Загалом мамологічний центр розрахований на 40 ліжок.

"Наша мета була добитися кращих умов для пацієнтів, зараз маємо великі просторі палати, забезпечені повністю твердим і м’яким інвентарем. Також операційна забезпечена всім сучасним обладнанням",  відзначив Романчук.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: