fbpx
  • Головна
  • Новини
  • Суспільство
  • В області найвище в Україні навантаження на працівника ДМС: на одного припадає 1735 охочих отримати біометричний паспорт

В області найвище в Україні навантаження на працівника ДМС: на одного припадає 1735 охочих отримати біометричний паспорт

Суспільство 10:34, 18.01, 2018

Лише за минулий рік майже 150 тисяч прикарпатців виробили біометричні паспорти.

Про це розповів на прес-конференції в Івано-Франківську начальник управління Державної міграційної служби в області Сергій Саїв

За 2017 рік підрозділи ДМС в області видали 141 525 біометричних паспортів, заявок було – 183 409. У 2016 році – 97 тисяч заяв.

"Поліграфкомбінат не встигає друкувати паспорти, зараз нову лінію тестують. Нам обіцяють, що до березня питання затримок буде зняте. Термінові зараз виготовляють до півтора місяця, звичайні – до трьох місяців", – сказав Саїв.

В області працює 34 станції, закуплено 30 додаткових станцій, які зараз проходять тестування.

За словами Саїва, у ДМС не вистачає працівників. Зараз працює 169, управління подало заяву на збільшення кількості працівників на 60 осіб.

"1735 заявників припадає на одного працівника, це найбільше по Україні  це з виготовлення закордонних паспортів і ІD-карток",  зазначив Саїв.

Як повідомляв КУРС, у ЦНАПі Івано-Франківська біометричні паспорти та ID-картки почали видавати лише місцевим мешканцям.

Читайте КУРС у Telegram – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: