fbpx

В області забезпечується оздоровлення дітей всіх пільгових категорій – ОДА

Суспільство 19:38, 20.05, 2014

Про це повідомив заступник голови – керівник апарату облдержадміністрації Сергій Адамович під час всеукраїнської селекторної наради з питань організації та оздоровлення дітей, яку проводила Міністр соціальної політики Людмила Денисова.

За словами Сергія Адамовича, в регіоні збережена мережа оздоровчих дитячих таборів, повідомляє прес-служба Івано-Франківської облдержадміністрації.
«В області і надалі функціонує 15 стаціонарних закладів, крім того, ми активно співпрацюємо з Національною скаутською організацією «Пласт», також намагаємося вирішити ситуацію за допомогою наметових таборів, — сказав Сергій Адамович. — Одночасно прагнемо збільшити кількість оздоровниць, тому готуємо листа щодо передачі резиденції «Синьогора» для переобладнання її під заклад дитячого оздоровлення. Крім того, налагоджується співпраця з гірськолижним курортом «Буковель», щоб там створити ще один великий стаціонарний заклад для дітей».
У літній період поточного року заплановано надати послуги відпочинку та оздоровлення 61 562 дитині в області, що становить 37% від загальної кількості прикарпатських школярів.

Також передбачено оздоровити 888 із 893 дітей-сиріт та позбавлених батьківського піклування (99,4%),  836 із 1624 дітей, потерпілих від наслідків Чорнобильської катастрофи (51,5%), 1345 із 2991 дітей-інвалідів, які не мають лікарських протипоказань на перебування в дитячих оздоровчих таборах (45%),  21290 із 30415 дітей з багатодітних та малозабезпечених сімей (70%), 1642 із 13684 талановитих та обдарованих дітей.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: