fbpx

В облдержадміністрації обговорили проблемні питання децентралізації

Політика 15:19, 25.09, 2016

В Івано-Франківській ОДА відбулась нарада щодо проблемних питань децентралізації.

Участь у засіданні взяв голова облдержадміністрації Олег Гончарук, народний депутат України Анатолій Матвієнко, заступник голови – керівник апарату облдержадміністрації Валерій Крецул, представники чинних та потенційних об’єднаних територіальних громад, керівники структурних підрозділів облдержадміністрації та Офісу реформ, повідомляє прес-служба Івано-Франківської ОДА

"Сьогоднішня зустріч має стати поштовхом для здійснення усіх необхідних заходів щодо впровадження реформи з децентралізації. Ми маємо створити умови для соціально-економічного розвитку тих громад, які на добровільній основі заявили про своє об’єднання", – зазначив Олег Гончарук.

У свою чергу, представники громад розповіли про основні проблеми, які виникають під час створення та функціонування об’єднаних територіальних громад. Йшлося про організацію роботи освітніх та медичних закладів, ремонт доріг, питання оподаткування, проблему вивезення та переробки сміття, функціонування установ протипожежної безпеки тощо. Зокрема, перший заступник голови Верхнянської ОТГ Іван Кавчак звернув увагу на потребі створення опорних шкіл на території об’єднаних територіальних громад.

За словами Анатолія Матвієнка, проведення децентралізації повинне поліпшити якість надання послуг у різних сферах.

"Ми повинні думати про те, щоб кожен учень мав можливість отримати високоякісні знання, кожен хворий – кваліфіковану допомогу від медичного працівника. Те саме стосується і безпеки людей, і звичайних побутових послуг", – наголосив народний обранець.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: