fbpx

В облраді підтримують грузинського атовця, який роками добивається українського громадянства

Політика 14:21, 11.10, 2018

На наступній сесії Івано-Франківської обласної ради розглядатиметься звернення до вищого керівництва держави щодо Мераба Концелідзе, бійця-добровольця АТО, який хоче отримати українське громадянство, але ось уже два роки цей процес гальмується Адміністрацією Президента.

На наступній сесії Івано-Франківської обласної ради розглядатиметься звернення до вищого керівництва держави щодо Мераба Концелідзе, бійця-добровольця АТО, який хоче отримати українське громадянство, але ось уже два роки цей процес гальмується Адміністрацією Президента.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії облради з питань захисту прав людини, законності, правопорядку, антикорупційної політики, люстрації та очищення влади. 

Мераб Концелідзе – грузин за національністю, активний учасник Революції Гідності, боєць-доброволець батальйону "Донбас".

На минулій сесії обласної ради Мераб Концелідзе заявив, що йому відмовляюють у громадянстві через те, що він є другом Михайла Саакашвілі. 

"Дуже дякую! Вже нарешті на мене звернули увагу. Людину, яка живе в Україні, має тут двоє неповнолітніх дітей, і жінка в мене українка. Я з честю виконав свій обов’язок перед своєю сім’єю і Україною. По-моєму, я заслуговую громадянства, щоб жити як українець і будувати демократичну, вільну українську державу. Щоб мої діти жили так добре, як ми їм обіцяли, і вони не були обмануті. Ми пішли воювати, щоб віддати свою честь", – каже Мераб Концелідзе.

В свою чергу представник від учасників АТО Кудибін Іван під час комісії заявив, що йому шкода, що це питання розглядається аж тепер:
"Він активний учасник Революції Гідності, після Майдану пішов захищати нашу Україну. В нього тяжке поранення, і досі лікується. Мераб має більше патріотизму, ніж ті українці, що сидять на дивані. Я знав, що я в будь-яку хвилину можу на нього покластись і він ніколи не підведе нас. І жаль, що АП не розглядає питання про надання йому громадянства України. Це дуже боляче для нас, учасників АТО. Ми сьогодні мусимо захищати таких людей!" 

 

На правах реклами

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: