fbpx

В облраді пропонували визнати роботу Офісу реформ, що займається децентралізацією, незадовільною. ВІДЕО

Політика 08:18, 10.12, 2016

Через порушення принципу добровільності при об’єднанні громад депутати облради запропонували визнати роботу Офісу реформ незадовільною.

Зокрема, з такою заяву виступила очільниця фракції "ВОЛЯ" Ольга Галабала під час сесійного засідання 9 грудня під час обговорення питання врегулювання ситуації, що склалась з селом Устеріки.

Ольга Галабала зазначила, що зараз Офіс реформ при об’єднанні громад порушує принцип добровільності. Перший прецедент – село Устеріки, які незгодні з об'єднанням у Білоберізьку ОТГ та щодо яких облрада приймала окреме рішення. 

"Саме Офіс реформ в області займається зустрічами з громадами та роз'ясненням реформи децентралізації, а також супроводжує ті громади, які проходять процедуру добровільного об'єднання та присутні на обговореннях та громадських слуханнях. Згідно із законом перед тим, як об'єднати, в громадах має пройти 4 громадські слухання", – сказала Галабала. 

Ольга Галабала також акцентувала на тому, що зараз можуть з’явитись Устеріки "номер 2", в такій же ситуації може опинитись громада села Брустури Косівського району. 

"Вони вже зібрали третину підписів людей, які не знали і нещодавно вперше почули, що йдуть на вибори, хоча мало б відбутись чотири громадських обговорення. Коли цієї неділі було обговорення, представник Офісу реформ  Марія Баран дозволила собі назвати людей бидлом", – каже Галабала.

Галабала наголосила на необхідності визнати роботу Офісу реформ незадовільною, адже тим громадам, які хочуть об’єднатись, такої можливості не дають, зокрема що стосується громад навколо Франківська, натомість примусово об’єднують інші, де немає добровільності.

На що експерт Руслан Панасюк зазначив, що це брехня та наклепи.

"Партія "ВОЛЯ" підходи в своїй роботі використовує нечесні. "ВОЛЯ" здобуває політичні дивіденди на реформі децентралізації. Ми поперек горла такій політичній силі, як "ВОЛЯ". Цю брехню, яку Галабала озвучила, зокрема щодо експерта Марії Баран, це наклеп", – сказав Панасюк.

Такі слова Панасюка збурили громаду села Устеріки, які вслід його словам викрикували "Ганьба".

Олег Атаманюк запевнив, що йому особисто поскаржились представники громади на такі образи з боку представника Офісу реформ. Депутат переконаний, що облрада має зайняти чітку позицію, для того щоб не допустити на перспективу таких речей, як з Устеріками, де люди практично стали заручниками ситуації, і які зараз можуть відбутись в Брустурах.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: