fbpx

В ОДА радилися, як у нинішню спеку запобігти пожежам

Суспільство 07:26, 11.08, 2015

В Управлінні ДСНС в області відбулося засідання регіональної комісії з питань екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій у зв’язку з тривалим періодом сухої та спекотної погоди. За дорученням голови ОДА Олега Гончарука засідання провів начальник Управління ДСНС в області Володимир Чернецький.

На нараду також були зап­ро­ше­ні  фахівці обласного Управління ДСНС, предс­та­­вники відповідних служб та ві­домств, діяльність яких пов’язана з питанням протипожежного захисту лісових угідь та при­ро­дних екосистем.

Про метеорологічну ситуацію на Прикарпатті розповів заступник начальника Івано-Франківського обласного центру  з гі­дрометеорології Юрій Горбенко, який підкреслив, що спекотна погода на території області збережеться до 20 серпня із можливими короткочасними дощами, які не принесуть  бажаного полегшення, тому питання безпеки лі­сових угідь має стати загальною справою.

Про стан з пожежами в екосистемах області розповів  начальник ві­дділу оперативного реагування Управління ДСНС в області Тарас Кочкодан. З початку року в екосистемах області трапилося близько 540 пожеж на площі понад 120 гектарів, з них 43 пожежі трапилося у сільськогосподарських угіддях на площі понад 80 гектарів, також горять ліси, торфовища та сміттєзвалища. При цьому віддаленість загорань від  пожежних частин, відсутність поблизу них вододжерел, складність рельєфу роблять га­сіння таких пожеж економічно зат­ра­тними і такими, що вимагають зна­чних людських ресурсів.

Всі наступні виступаючі у своїх доповідях були одностайні – пожежам в екосистемах набага­то ле­гше запобі­гти, аніж ліквідовувати їх наслідки, а це в свою че­ргу означає, що ця справа стосується всіх і тільки спільними зусиллями можна запобігти таким пожежам.

Тож на нараді було прийнято ряд протокольних рішень щодо протидії пожежам на території області в зв’язку з настанням тривалого періоду сухої і спекотної погоди за їх неухильного виконання. Зокрема, зроблено акцент на важливості масово-роз’яснювальної роботи серед населення, лісокористувачів та фермерів; вироблення спільного звернення управління лісового господарства області та Управління ДСНС в області щодо  дотримань правил пожежної безпеки в екосистемах області; обмеження доступу в лісові масиви населення; заборона на мисливство; обмін інформацією між усіма службами для оперативного реагування на виникнення пожеж в екосистемах. Всі заходи мають сприяти посиленню протипожежного захисту лісів та природних екосистем у ці спекотні дні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: