fbpx

В ОДКЛ відкриють катамнестичний кабінет для спостереження за дітьми, що народились передчасно

Здоров'я 17:20, 02.12, 2015

В обласній дитячій клінічній лікарні відбулась виробнича нарада за участю головного лікаря ОДКЛ Радислава Котурбаша, доцента кафедри педіатрії ІФНМУ Оксани Кузенко, спеціалістів та завідувачів відділень лікарні. Метою наради було обговорення питання щодо створення катамнестичного кабінету зі спостереження в динаміці за недоношеними дітьми в Івано-Франківській області.

Оксана Кузенко ознайомила присутніх з досвідом роботи таких кабінетів в Полтавській та Дніпропетровській областях, позитивними наслідками від регулярного спостереження спеціалістами за цією категорією дітей, повідомили КУРСу в Департаменті охорони здоров'я.

Радислав Котурбаш наголосив, що створення катамнестичного кабінету передбачено регламентуючими документами і він переконаний у доцільності створення такого кабінету на базі ОДКЛ. Результатом діяльності катамнестичного кабінету буде зменшення кількості дітей з обмеженими можливостями, бо вчасно призначена реабілітація дасть змогу запобігати тяжкій інвалідизуючій патології у більшості випадків.

Кількість дітей, які будуть спостерігатись у катамнестичному кабінеті, нараховується до 2 тисяч осіб. Спостереження будуть проводити спеціалісти різного профілю: педіатр, невролог, окуліст, хірург, психолог, логопед та інші. Термін спостереження за недоношеними дітьми буде тривати з народження дитини і до досягнення нею трирічного віку. Всі медичні дані про дитину будуть вноситись у електронний реєст спеціальної програми "Дорадо", яка розроблена спеціалістами м. Полтави.

На нараді обговорили організаційні питання та варіанти розміщення кабінету. 

Працівники закладу сподіваються, що катамнестичний кабінет розпочне свою роботу у 2016 році.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: