fbpx

В Олеші відзначили 72-гу річницю бою в Братовому лісі

Суспільство 14:21, 28.09, 2016

У вівторок, 27 вересня, в селі Олеша Тлумацького району, в Братовому лісі, де 72 роки тому завершився запеклий бій між українськими повстанцями та військами НКВС, відбулось Віче пам'яті та поминальна панахида.

У заході взяли участь керівник апарату райдержадміністрації Іван Шкварок, заступник голови районної ради Василь Гнатюк, сільський голова с. Олеша Богдан Двояк, члени районної станиці Братства УПА Карпатського краю, представники громадської організації "Івано-Франківське обласне козацьке товариство імені Івана Виговського", громадські діячі, жителі і гості села Олеша, учнівська молодь.  

До могил, де похоронені повстанці, учасники Віча поклали живі квіти.

Виступаючи перед присутніми, керівник апарату РДА Іван Шкварок сказав: "Загиблі воїни-повстанці є прикладом для нашого покоління, для підростаючої молоді, для українських військових, що борються за справедливість, за незалежність, за цілісність України. УПА – це єдина військова сила у Другій світовій війні, яка визначала стратегічною метою своєї боротьби створення незалежної Української держави, відповідно боротьба розгорталася проти усіх держав, що намагалися завадити цьому".

На завершення заходу учні Олешанської школи заспівали повстанських пісень.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: