fbpx
  • Головна
  • Новини
  • Політика
  • В Отинії між представниками агрофірми "Оскар" та активістами сталися сутички, ледь не дійшло до наїзду техніки на людей

В Отинії між представниками агрофірми "Оскар" та активістами сталися сутички, ледь не дійшло до наїзду техніки на людей

Політика 16:54, 31.05, 2018

Погрози мешканцям Отинії, обіцянки фізичної розправи, провокування бійки та наїзд технікою на людей, які виступили проти окроплення полів агрофірмою. В результаті між представниками "Оскару" та обуреними активістами стався конфлікт.

Все це відбувалось сьогодні вночі. Люди викликали і написали заяву в поліцію на притягнення до відповідальності працівників агрофірми. 

Як пояснює помічник народного депутата Юрія Дерев’янка юрист Марія Карп’юк, причиною конфлікту стало те, що віднедавна "Оскар" здійснює оброблення земельних угідь, не повідомляючи про це голову селищної ради і громаду.

"Ми блокували їхній транспорт, а вони почали їхати на людей, ображали нас і погрожували", – розповідає Марія Карп’юк. 

За її словами, починаючи з 2018 року, а саме з моменту зміни керівника "Оскару", представники агрофірми звітувались перед мешканцями Отинії. Згода була до тих пір, поки в людей не почала хворіти худоба і активісти попросили їх не здійснювати оброблення земельних угідь.

"Ми хотіли відкласти окроплення полів хоча б на три дні для того, щоб ветеринар дав висновок, від чого захворіла худоба. Вони не послухали, спровокували конфлікт. І в результаті замість вибачень під’їжджали до активістів додому для того, щоб закрити їм таким способом роти. Тому люди перестали їм довіряти і хочуть заборонити кропити поля хімікатами", – говорить Марія Карп’юк.

Нагадаємо, конфлікт між мешканцями Отинії та агрофірмою "Оскар" розпочався ще минулого року. Тоді люди вимагали припинити скроплення полів, бо скаржилися, що це спричиняло захворювання дітей, гинула риба, птиця і бджоли.

На правах реклами

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: