fbpx

В Отинійському ліцеї відшмагали ременем першокурсників – чотирьох учнів засудили за булінг

Суспільство 17:05, 21.03, 2019

Коломийський міськрайонний суд розглянув чотири справи про вчинення булінгу учнями Отинійського професійного ліцею енергетичних технологій № 4.

Днями Коломийський міськрайонний суд розглянув матеріали,  які надійшли від Коломийського відділу поліції щодо притягнення до адміністративної відповідальності чотирьох учнів 3-го курсу Отинійського професійного ліцею енергетичних технологій № 4 за частиною другою статті 173-4 Адмінкодексу України, повідомляють у прес-службі суду.

В ніч з 21 на 22 січня в гуртожитку ліцею третьокурсники вчинили психологічне та фізичне насильство стосовно першокурсників – побили тих ременем по м'якій частині тіла.

"Була заподіяна шкода психологічному здоров’ю потерпілих",  костатував суд. 

В судовому засіданні порушники свою вину визнали.

Ухвалою суду двом учням обрали адміністративне стягнення у виді громадських робіт на строк 40 годин та судового збору в сумі 384 грн 20 коп. в дохід держави, а до двох інших застосовано захід впливу для неповнолітніх – попередження. 

Нагадаємо, стаття 173-4 – булінг (цькування) учасника освітнього процесу. Булінг (цькування), тобто діяння учасників освітнього процесу, які полягають у психологічному, фізичному, економічному, сексуальному насильстві, у тому числі із застосуванням засобів електронних комунікацій, внаслідок чого могла бути чи була заподіяна шкода психічному або фізичному здоров’ю потерпілого.

У випадку шкільного булінгу за кривдника, якому ще не виповнилося 14 років, відповідальність несуть батьки.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: