fbpx

В Польщу легше добратися, ніж до Франківська, – Гончарук пожалівся міністру на погане залізничне та авіасполучення

Суспільство 14:00, 30.03, 2018

Голова Івано-Франківської ОДА Олег Гончарук просить міністра інфраструктури Володимира Омеляна забезпечити якісне залізничне та авіасполучення міст України з Івано-Франківськом.

Про це Олег Гончарук попросив під час спільного засідання чотирьох комітетів Верховної Ради, яке сьогодні відбувається в Івано-Франківську.

“Ремонт доріг – не політичне питання, а спільне завдання і відповідальність за розвиток доріг нашої області”,  сказав Олег Гончарук. 

Гончарук зазначив, що проводили тендери і компанії, які їх вигравали, мали забезпечити 10-річну гарантію доріг.

“За 4 роки, які будується дорога “Івано-Франківськ – Львів”, та компанія, яка її будує, без проблем усуває всі недоліки, які виникають”.

За словами голови ОДА, якісні шляхи сприяють притоку туристів. Так, їх кількість щороку зростає – 2,2 мільйона туристів у 2016 році, 2,4 мільйона – у 2017.

Він поскаржився, що, окрім дорожнього сполучення, є проблема, як добратися до регіону іншими шляхами, особливо у період свят.

“Дуже болить, коли турист хоче добратися до Івано-Франківська, але немає квитків ані на залізницю, ані авіа, і взагалі нема квитків у цьому напрямку”, – звернувся Гончарук до пристуніх.

Голова Івано-Франківської ОДА звернувся до міністра Володимира Омеляна з проханням допомогти вирішити це питання.

“Мені туристи кажуть, що в Польщу легше добратися, ніж до Івано-Франківська”, – сказав Олег Гончарук.

Гончарук озвучив й інші проблемні питання в регіоні: впровадження телемедицини у гірських регіонах, що залежить від розвитку ІТ-технологій.

Також в Івано-Франківській області гостро стоїть питання про придбання гелікоптера для надання екстреної медичної допомоги.

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: