fbpx

В рамках "PORTO Franko Гогольfest" відбудеться показ кіносаги "Кримські історії" Нарімана Алієва

Культура 20:02, 20.05, 2016

В рамках кінопрограми PORTO Franko Гоголь Fest буде показано кіносагу "Кримські історії" молодого режисера Нарімана Алієва. Кінострічка була представлена на 66-му Берлінському кінофестивалі.

Про це розповів журналіст і водночас сценарист, куратор кінопрограми PORTO Franko Гогольfest Олексій Гвоздик.

"Особливий акцент буде зроблено на кримському питанні. Саме тому один з перших фільмів, який буде показуватися, це єдиний фільм, який представляв Україну на 66-му Берлінському кінофестивалі – "Кримські історії" Нарімана Алієва. Це дуже якісне кіно, яке дуже цікаво буде для перегляду аудиторії фестивалю "Порто Франко", – каже Олексій Гвоздик.

За його словами, в рамках фестивалю також буде представлено декілька стрічок: як українських, так і міжнародних. В основному це будуть короткометражки, а також документальні фільми. Відтак, стилі та жанри абсолютно різні. Разом із тим, буде мультиплікація. Варто наголосити, що програма кінопоказів відбуватиметься у театрі кіно "Люм’єр", а сама локація матиме назву "Гранд кафе".

На цьогорічному фестивалі кінопрограму представляють одразу два куратори разом з головою ГО "Сучасне українське кіно" Валерієм Січовцем.

"Концепція кінопрограми збігається з концепцією самого фестивалю: це налагодження діалогу з різними регіонами України, адже географічно програма охоплює Карпати, Львів, Чернівці, Ужгород, Маріуполь, Київ та Славутич", – наголошує Олексій Гвоздик.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: