fbpx

В селі на Болехівщині пробурили свердловину на воду для школи і ФАПу

Суспільство 15:15, 11.01, 2017

У селі Сукіль Козаківської сільської ради на Болехівщині забурили водозабірну свердловину для забезпечення водою початкової школи, де навчається 30 дітей, і ФАПу.

Кошти на проведення цих робіт в сумі 83 тисячі гривень виділили з обласного бюджету за сприяння депутата обласної ради від партії "ВОЛЯ" Галини Макоти. Раніше зусиллями депутата вже виділили кошти на свердловину для Козаківської ЗОШ І-ІІІ ст, повідомляє прес-служба партії "ВОЛЯ".

Гірські віддалені села Козаківка та Сукіль на Болехівщині відрізняються від низинних сіл та мають чималі проблеми з водою у школах. Тут не лише влітку пересихають криниці і водозабезпечення стає проблемним, а й узимку рівень води відчутно знижується. Воду для потреб школи брали з річки або криниці. Аби вирішити цю проблему, Козаківський сільський голова Михайло Іванів звернувся до Галини Макоти.

"Торік улітку ми звернулися з проблемою під’єднання вбиралень до води до міського голови Болехова. Та питання водозабезпечення не вирішили, а відклали на невизначений час. Тоді я звернувся до депутата облради Галини Макоти, і завдяки її зусиллям вдалося в обласному бюджеті передбачити кошти для буріння водозабірної свердловини для Козаківської загальноосвітньої школи, а тепер і для початкової школи та ФАПу в селі Сукіль", – розповідає Іванів.

Наразі свердловину в селі Сукіль вже пробурили, роботи виконувала стрийська державна фірма "Західноукраїнська геологорозвідувальна експедиція", тому школа та ФАП будуть забезпечуватись водою. Зараз, коли вже провели воду, можна говорити про створення внутрішніх туалетів та проведення гарячої води.

"Попри те, що будь-яка добра справа забирає багато часу, я отримую велике задоволення, якщо бачу конкретний результат своєї праці для людей, з якими живу в одному регіоні. Це не лише моя громада, а й мій дім. Я не раз бувала за кордоном і знаю, як у розвинутих державах ставляться до дітей і молоді. Там найважливішими інвестиціями вважають вкладення у молоде покоління. Звісно, треба інвестувати у розвиток. Але якщо я бачу, що у селах нема елементарних цивілізаційних умов для навчання школярів, то годі й говорити про якісь соціальні проекти. Тож у такому разі дію по-господарськи  сприяю тому, що потрібне невідкладно, хоч, може, і не дуже популярне, – зазначає Макота. – Для мене статус депутата облради – це можливість залишити після себе добрий слід на землі, де я народилася, поміж людей, серед яких живу, працюю і маю намір жити й далі. Дуже добре, що мої колеги-депутати мене чують".

Нагадаємо, раніше за сприяння Галини Макоти з облбюджету виділили 66 тисяч гривень, за які восени пробурили свердловину на воду для Козаківської ЗОШ І-ІІІ ст. ім. Катерини Мандрик-Куйбіди та встановили внутрішні туалети. Тепер у школі є холодна і тепла вода, зручні внутрішні вбиральні  по дві для хлопчиків і дівчаток, є водовідведення і спеціальні септики.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: