fbpx

В селі на Городенківщині після капітального ремонту відкрили клуб

Суспільство 21:18, 23.01, 2017

У селі Сороки Городенківського району після капітального ремонту відкрито сільський заклад культури.

Приміщення, в якому знаходиться клуб, є найстарішим у районі і збудоване 160 років тому, а останніми роками знаходилося в аварійному стані. В клубному закладі функціонує глядацький зал на 120 місць та дві кімнати гурткової роботи, повідомляє прес-служба Івано-Франківської ОДА.

Роботи розпочато за підтримки голови облдержадміністрації Олега Гончарука, який минулого року під час робочої поїздки в район побував у сільському клубі.

Під час ремонтних робіт проведено реконструкцію кроквяної системи та перекрито металочерепицею, фасад обшито дерев’яною вагонкою, замінено вікна на металопластикові та двері. Виконано всі внутрішні роботи: встановлено підвісну стелю, на стінах змонтовано вагонку, підлогу покрито ламінатом, у глядацькому залі встановлено нові крісла, одяг сцени, придбано музичну апаратуру. Облаштовано доріжки та укріплено фундамент будівлі.

В урочистостях взяли участь голови райдержадміністрації Богдан Кобилянський та районної ради Іван Мандич, начальник відділу культури, національностей та релігії Галина Олінійчук та керівник Снятинського РБТ-16, яке виконувало частину будівельних робіт, Василь Чичула.

Священики освятили нове приміщення та відправили молебень.

Вітаючи зі святковою подією присутніх, керівники району зазначили, що і надалі будуть сприяти розвитку найменших і найвіддаленіших сіл району. Ремонт клубу дає можливість громаді мати в селі осередок культури, де можна відновлювати народні традиції, залучати до цього процесу молодь.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: