fbpx

В таборі на Прикарпатті дітей навчають військової справи. ФОТО

Суспільство 17:02, 28.07, 2017

Вже п'ятий рік поспіль в Богородчанському районі поблизу Луквиці проходить військово-патріотичний вишкіл, який організовує УНСО.

Термін вишколу 14 днів. На сьогодні в таборі перебуває близько 130 учасників. Цього року вирішили навчати не тільки дітей, але й дорослих, які хочуть згодом брати участь у бойових діях.

Наймолодшому учаснику табору 8 років, найстаршому – понад 40. Це вже другий заїзд цього року.

"Через АТО у нашій державі міняється і структура військова, і навики, і кадри, які можуть навчити людей. Щороку зазнає змін формат навчання "Карпатского легіону". Цього року на п'яту річницю виникла думка створити щось більш спеціалізоване і для дорослих, старших 18 років, які потім зможуть брати участь у бойових діях, служити у добровольчих батальйонах чи військах", – кажуть організатори.

Дітей навчають топографії, інженерної справи та військової тактики, знайомлять зі зброєю та як поводитись із нею, грають з ними у страйкбол та проходять навіть штурмовий альпінізм. Інструктаж проводять також професійні снайпери та мінометники. Організатори табору впевнені, що чимало дітей вже знають про зброю більше, ніж будь-який офіцер.

Організаторам табору довелося проводити відбір учасників, оскільки охочих було дуже багато.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: