fbpx
  • Головна
  • Новини
  • Суспільство
  • В Тисмениці вкотре прорвало каналізаційні мережі хутрофірми: влада, екологи та підприємство ігнорують екологічну небезпеку. ФОТО

В Тисмениці вкотре прорвало каналізаційні мережі хутрофірми: влада, екологи та підприємство ігнорують екологічну небезпеку. ФОТО

Суспільство 22:18, 26.07, 2017

Поруч із хутрофірмою "Тисмениця" та "Тикаферлюксом" вже черговий раз за останній рік прорвало каналізаційні мережі. Витік стався в одному із дворів мешканців Тисмениці поруч із хутрофірмою.

Про це КУРСу розповіли очевидці. Перший прорив стався зранку, другий близько обіду. Каналізаційні труби належать хутрофірмі "Тисмениця", але оскільки вона є банкрутом, то стоки належать фірмі "Тикаферлюкс", або "MPV-Юкрейн", які розташовані в одному приміщенні та орендують каналізаційні труби.

Міський голова Тисмениці Степан Сворак в розмові з кореспондентом КУРСу повідомив, що був на місці прориву, на той момент стоків вже не було, припускає, що стоки просочились у землю. На місце також прибули екологи та МНСники. 

Степан Сворак розповідає, що пригрозив фірмам, якщо вони не замінять негайно труби, то рішенням сесії перекриють каналізаційний колектор. 

До речі, неподалік взимку вже був прорив на приватні городи людей. Тоді голова правління хутрофірми "Тисмениця" Іван Артемович обіцяв до весни виправити ситуацію і замінити трубу. Вона пролягає через поля та людські городи аж до ямницьких очисних споруд інею течуть промислові відходи від відбілювання шкір. Поки свою обіцянку він так і не виконав.

Курйозний випадок також стався близько тижня тому поруч із хутрофірмою. Внаслідок прориву каналізаційних мереж хутрофірми у дворах людей розлились калюжі рожевого кольору. МНСники тоді відкачали стоки, а екологи взяли проби води, але до сьогодні не надали результатів аналізу.

Степан Сворак повідомив про проблему директора департаменту екології та природних ресурсів Івано-Франківської ОДА Ріяфета Гасимова. Каже, що той вранці обіцяв перетелефонувати та вплинути на ситуацію, міський голова досі чекає дзвінка. 

Також мешканці Тисмениці сфотографували, як сьогодні з території "Тикаферлюксу" в річку Стримба працівники зливали невідому речовину. В коментарі КУРСу розповіли, що відчували нестерпний сморід. В "Тикаферлюксі" ж заявили, що зливали дощову воду. Міський голова пообіцяв звернутись до екологів, щоб ті також взяли проби води з ріки.

1

2

 

Депутат міської ради Сергій Круліковський живе поруч із хутрофірмою та скаржиться, що через діяльність підприємства вода в криниці непридатна для пиття. Такий же висновок йому надали екологи. Документ він опублікував на своїй сторінці у Фейсбук.

3

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: