fbpx

В Україні хочуть створити профспілку військовослужбовців

Суспільство 16:43, 23.01, 2017

У Секретаріаті Уповноваженого з прав людини України вважають доцільною можливість створення, організації та функціонування профспілки військовослужбовців.

Про це повідомляється у звіті про результати роботи у сфері захисту прав військовослужбовців, поліцейських, ветеранів війни та військової служби за четвертий квартал 2016 року, пише Громадське.

Зауважується, що міжвідомчу нараду щодо створення профспілки військовослужбовців було проведено з представниками військових формувань та Проектного офісу реформ Міністерства оборони України ще у листопаді 2016 року.

"Учасники наради дійшли спільної думки, що ідея створення професійних спілок військовослужбовців є цікавою та має право на подальше обговорення. Вирішальним чинником має бути бажання та ініціатива самих військовослужбовців, а законодавче закріплення можливості об’єднання військовослужбовців за професійною ознакою може у майбутньому сприяти створенню таких об’єднань", – йдеться у повідомленні.

Крім того, повідомляється, що у 4-му кварталі 2016 року на опрацювання до Відділу з питань цивільного контролю над Воєнною організацією і правоохоронними органами Секретаріату Уповноваженого з прав людини надійшло 188 звернень громадян.

До Уповноваженого з прав людини зверталися особи, звільнені з органів внутрішніх справ та Національної поліції (23%), особи, звільнені з військової служби (17%), представники заявників та члени сімей загиблих військовослужбовців (15%), ветерани війни (14%), ветерани військової служби та органів внутрішніх справ (13%), військовослужбовці, поліцейські та особи рядового і начальницького складу (10%), інші особи (8%).

У зверненнях найчастіше порушувалися питання щодо дотримання прав під час проходження служби (43%), права на пенсійне забезпечення та перерахунок пенсій (16%), права на своєчасний та належний розгляд державними органами звернень громадян (12%).

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: