fbpx

В Україні можуть з'явитися "еко-ланоси": корейці готові інвестувати в "національний бренд електромобілів"

Економіка 21:59, 06.04, 2017

"Національний автомобіль" – сильна штука, під натиском якої прогинаються навіть такі гіганти, як Uber. Україні потрібно пройти довгий шлях в бік податкових послаблень, перш ніж "ланоси" на дорогах змінилися б електрокарами. Але є й інший шлях – створити "національний бренд електромобілів". Тим більше, що південнокорейський концерт Posco Daewoo Corporation, відомий українцям за такими марками авто, як Lanos, Matiz і Nexia, готовий в це інвестувати.

Про це 3 квітня на зустрічі з прем'єр-міністром України Володимиром Гройсманом заявив президент компанії Posco Daewoo Кім Йонг-Санг, пише АІН.

"Компанія зацікавлена ​​в співробітництві з Україною в напрямку виробництва електромобілів і готова сприяти в створенні національного бренду", – йдеться в повідомленні Кабміну.

На що Гройсман відповів, що уряд України вживає заходів для створення сприятливих умов для бізнесу і готовий "забезпечити 100-відсотковий супровід" під ключ "тим бізнес-проектам, які здійснюються в Україні".

За його словами, саме з цією метою Уряд створив Офіс залучення і підтримки інвестицій.

За словами міністра інфраструктури України Володимира Омеляна, який також був присутній на зустрічі, корейська сторона високо оцінила зусилля міністерства з розвитку сегменту електрокарів в Україні та їх виробництва.

"Довго розповідав йому, що найбільше європейське родовище літію знаходиться саме в Україні, що попит на акумулятори вже в рази перевищує пропозицію і в наступні роки ця тенденція буде тільки підсилюватися, а якщо український парламент підтримає наш проект закону  такого сприятливого бізнес-середовища не буде в жодній іншій країні світу",  написав Омелян у Facebook.

Підсумком зустрічі стала домовленість про те, що протягом місяця корейська делегація відвідає Україну для предметного вивчення можливості виробництва електрокарів на її території.

"Насправді приємно, що не тільки ти бігаєш і всіх переконуєш, а великі компанії самі вже звертаються: знаємо, віримо, хочемо!"  підкреслив Омелян.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: