fbpx

В Україні ніколи не буде високого рівня життя, якщо українці не платитимуть всі податки, – Павло Розенко

Політика 12:45, 13.01, 2017

На Прикарпатті працюватимуть міжвідомчі робочі групи, які відстежуватимуть підвищення мінімальних заробітних плат до 3200 гривень без скорочень і переведень на півставки.

Про це йшлося на брифінгу віце-прем'єр-міністра України Павла Розенка, який завітав до Івано-Франківська з офіційним візитом.

Він зазначив, що підвищення мінімальної зарплати стосується не лише бюджетників, а й приватного сектору.

"Для бюджетної сфери Уряд передбачив додатково 40 млрд грн. Окрім цього, органи місцевої влади мають право самостійно давати працівникам стимулюючі надбавки. Це зроблено для того, щоб не допустити негативного фактора – щоб не зрівнювати низькокваліфікованого працівника і висококваліфікованого. Цим насамперед займатиметься міжвідомча робоча група", – розповів Павло Розенко.

З приватним сектором робоча група проводитиме роз’яснювальну роботу.

"В Україні ніколи не буде високого рівня життя, високих пенсій, якщо 50% працюючих українців не платять податки, не платять єдиний соціальний внесок або сплачують його в неповному обсязі з доходів, які вони мають. Це аксіома всіх цивілізованих країн – коли всі платять податки",  наголосив віце-прем’єр.

Він додав, що в Україні рік тому знизили соціальні внески і вони стали одними із найнижчих в Європі.

"Ці невеликі податки, але їх потрібно платити усім! Не сплачуючи їх, люди приречують себе на мізерні пенсії у майбутньому",  підсумував Розенко.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: