fbpx

В Україні починають першу хвилю додаткової імунізації проти поліомієліту

Здоров'я 01:25, 20.10, 2015

Впродовж трьох місяців пройде три хвилі щеплення проти поліомієліту.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства охорони здоров'я, передає Еспресо.TV.

"Сьогодні, 19 жовтня 2015 року, МОЗ України провело розширену селекторну нараду з керівниками регіональних управлінь охорони здоров’я, на якій було анонсовано старт першого туру додаткової імунізації проти поліомієліту", – йдеться у повідомленні.

Міністерство охорони здоров’я розробило інформаційного листа для регіональних підрозділів з питань охорони здоров’я з рекомендаціями щодо проведення додаткової імунізації.

Згідно з цим листом передбачено: проведення трьох раундів імунізації в національному масштабі з використанням оральної полівакцини (ОПВ) для усіх дітей віком від 2 місяців до 6 років.

У третій раунд буде включено дітей віком до 10 років; діти, які не отримали жодної дози вакцини проти поліомієліту до моменту проведення додаткової вакцинації, отримують першу дозу ІПВ (інактивована поліомієлітна вакцина), та можуть бути далі вакциновані ОПВ не раніше ніж через 14 днів після отримання ІПВ; діти, які раніше отримали щонайменше одну дозу інактивованої поліомієлітної вакцини (ІПВ окремо чи в складі комбінованих вакцин або ОПВ) понад 14 днів тому, повинні отримати ОПВ в рамках раундів вакцинації ОПВ незалежно від часу отримання останньої дози; тривалість першого раунду вакцинації ОПВ складає 3 тижні, наступних раундів вакцинації (другого та третього) – 2 тижні.

Інтервал між раундами вакцинації ОПВ становить один місяць (30 діб). Розрахування інтервалу між раундами відбувається від останнього дня попереднього раунду вакцинації ОПВ.

На сьогодні в регіони розвезено 1,1 млн доз ІПВ вакцини та 2,2 млн доз ОПВ вакцини, яка прибула в Україну у жовтні 2015 року. Ці вакцини розподіляються серед закладів охорони здоров’я, де буде проводитися додаткова імунізація.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: