fbpx

В Україні розпочався рік Японії

Суспільство 15:26, 27.01, 2017

Згідно з Указом Президента України Петра Порошенка 2017 рік оголошено Роком Японії в Україні.

Перший віце-прем’єр міністр – Міністр економічного розвитку і торгівлі України Степан Кубів відзначив важливість цієї події для торгово-економічної співпраці між Україною та Японією, передає прес-служба Івано-Франківської ОДА.
У листопаді 2016 українська делегація на чолі зі Степаном Кубівим перебувала у Японії з офіційним візитом. Його результатами стали домовленості про співпрацю з Японською федерацією бізнесу "Кейданрен" у рамках Координаційної ради з економічного співробітництва з Японією. Так, влітку 2017 року до України завітає японська торговельна та інвестиційна місія для участі у 7-му засіданні Координаційної ради. Також цьогоріч українські аграрії зможуть брати участь у японській виставці Foodex Japan 2017 на пільгових умовах.
За січень-листопад 2016 року двосторонній товарообіг між Україною та Японією збільшився в порівнянні з відповідним періодом 2015 року на 14,98% і склав $655,63 млн. На жаль, при цьому український експорт впав на 28,8%. Станом на 1 січня 2016 року в економіку України залучено $132,9 млн японських інвестицій. Головними сферами для інвестицій є оптова та роздрібна торгівля, ремонт автотранспортних засобів і мотоциклів, переробна промисловість.
Рік Японії в Україні покликаний у тому числі стимулювати співпрацю між українськими та японськими компаніями: сприяючи зростанню українського експорту в Японію та залученню японських інвестицій в Україну. 
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: