fbpx

В Україні створили першу броньовану "швидку", яка вже відправилася на Донбас

Суспільство 09:20, 30.07, 2014

На Донбас відправилася перша вітчизняна броньована машина швидкої допомоги. Автомобіль на базі звичайного БТРа розробили миколаївські конструктори.

Автомобіль оснащений кондиціонером та набором необхідних на передовій ліків. Броньованою швидкою можна вивозити поранених із поля бою та навіть проводити в ній операції, передає ТСН.

Конструктори кажуть, що сконструювали й обладнали машину після консультацій із військовими медиками. Авто пройшло всі випробування і вже днями має з'явитися на передовій. 

"Що стосується подібної медичної бронетехніки – таких аналогів немає. Ця машина врятує не одне життя наших солдат. Вона готова прямо зараз відправитися в зону бойових дій", – каже Іван Савка, заступник командира 79-ї аеромобільної бригади. 

Керівник заводу-виробника запевняє, що машина здатна плавати по воді, броньований кузов збільшений чи не вдвічі, завдяки цьому всередині може розміститися до одинадцяти поранених. Завод може випускати до десятка таких машин щомісяця, однак держзамовлення поки що немає. Цю машину майже за мільйон гривень придбали коштом меценатів: миколаївські фермери та підприємці спільними зусиллями купили авто для військових. Зараз почали виготовляти другу таку швидку. Її теж фінансуватимуть благодійники, і вже є перші внески.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: