fbpx

В Україні до кінця 2018 року з’явиться вертолітна поліція

Суспільство 21:28, 10.07, 2018

В Україні створюють вертолітну поліцію, на що планують витратити півмільярда євро (15 млрд грн). До кінця 2018-го силовики планують отримати перші чотири-п’ять з 55 французьких вертольотів компанії Airbus.

Як повідомив радник голови МВС Іван Варченко, всю партію вертольотів Україна отримає протягом двох-трьох років, пише zaxid.net

"Зараз у МВС формується спеціальний підрозділ, який буде керувати цією вертолітною службою. До речі, ця служба, точніше отримані вертольоти, будуть використовуватися і для потреб поліції, прикордонників та рятувальників. Для кожного виду операції буде певний вид вертольота. Одні будуть задіяні для евакуації людей та іншої допомоги в надзвичайних ситуаціях, інші – для патрулювання території або для чергування на певній ділянці. Крім того, в роботі поліції вертольоти буде задіяно для спецоперацій по боротьбі зі злочинністю – для виявлення і переслідування порушників закону", – розповів Варченко в коментарі газеті "Сегодня".

Також вертольоти будуть задіюватися і для спостереження за ситуацією на державному кордоні України. За словами Варченка, для кожного вертольота буде передбачений екіпаж з 2-3 людей, всього в цій службі планується близько 150-200 пілотів. Їх навчать надавати підтримку з повітря патрульній поліції, конвойним підрозділам та поліції превенції. В лави пілотів вертолітного поліції візьмуть тих, у кого вже є льотний досвід.

Планується, що у поліції з'являться три моделі вертольотів: H-145 (частіше використовується для патрулювання, придатний для перевезення спецпризначенців), М-125 і H-225, які мають широкий спектр застосування.

Зазначимо, угоду про закупівлю 55 гелікоптерів компанії Airbus Helicopters у травні цього року підписали міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков і державний секретар Міністерства економіки та фінансів Франції Дельфін Жені-Стефан. Орієнтовна вартість угоди – 551 млн євро.

За умовами угоди, французька сторона в два етапи передасть Україні спочатку 37 вертольотів компанії Airbus, а потім ще 18 вертольотів. З них 21 гелікоптер – моделі Н225 – гвинтокрили, які мають вантажопідйомність понад 10 тонн. Уже цього року Україна має отримати перші чотири вертольоти.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: