fbpx

В Україні відбудуться багатонаціональні військові навчання

Суспільство 21:48, 26.01, 2017

Президент Петро Порошенко затвердив план проведення багатонаціональних військових навчань за участю Збройних Сил України, які пройдуть у 2017 році в Україні та за кордоном.

Про це повідомляє прес-служба президента.

Згідно з планом, у січні-грудні 2017 року на територію України буде допущено до 3000 військовослужбовців з озброєнням і військовою технікою США та інших держав – членів НАТО й держав – учасниць програми "Партнерство заради миру".

"До 2500 військовослужбовців Сполучених Штатів Америки, інших держав – членів НАТО та держав – учасниць програми "Партнерство заради миру" з озброєнням і військовою технікою, до 10 кораблів, до 5 підводних човнів, до 10 літаків і вертольотів, до 60 одиниць колісної техніки допускатимуться на строк до 25 діб у липні – вересні 2017 року в рамках українсько-американського навчання «Сі Бриз – 2017",  йдеться у повідомленні.

Крім того, для участі в українсько-американському навчанні "Репід Трайдент – 2017" будуть допущені до 2000 військовослужбовців з озброєнням і військовою технікою на строк до 25 діб у червні – листопаді.

"Проведення багатонаціональних військових навчань заплановано задля підтримки на належному рівні обороноздатності держави, боєздатності Збройних Сил України, інших військових формувань. Такі навчання проводяться з урахуванням зобов'язань України відповідно до міжнародних угод у військовій сфері",  пояснює прес-служба президента.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: