fbpx
  • Головна
  • Новини
  • Суспільство
  • "В Україні водночас працюють і музи, і гармати": у Франківську Сергій Пущенко презентував "Портрети добровольців на війні". ФОТО

"В Україні водночас працюють і музи, і гармати": у Франківську Сергій Пущенко презентував "Портрети добровольців на війні". ФОТО

Суспільство 13:11, 26.02, 2019

106 портретів українських добровольців увійшли до видання.

Ще рік тому аналогові портрети презентували в мандрівній експозиції містами України. А цього року вдалося випустити книжку з ними, фотографіями з життя батальйону і дописами самих добровольців. Серед них є і шестеро прикарпатців.

За словами художника, кожен портрет створювався за один сеанс, який тривав від години до чотирьох. Сергій Пущенко переконаний, що добробату (Добровольчому батальйону) вдалося спростувати твердження "коли говорять гармати, музи мовчать".

1

"Вважаю, що цей історичний проект досить серйозний. На це не спромоглися ні Міністерство культури, ні Міністерство оборони, – сказав Сергій Пущенко. – Український добробат довів, що у цей час в Україні водночас працюють і музи, і гармати".

Куратор презентації Василь Абрамів розповів, що це перший тираж книжки. Він розійдеться по школах, бібліотеках області. Переконаний, що книжка зіграє важливу роль у патріотичному вихованні молоді.

"Краяни зможуть побачити обличчя наших добровольців, наших захисників, наших лицарів, які з 2014 року боронять наш спокій та нашу землю від російського окупанта, – сказав Абрамів. – Це вже історія, і люди можуть брати приклад, читати, дивитися і вивчати".

2

"Я хочу, щоб всі люди, чим би не займались, розуміли, що вони можуть робити свій внесок у перемогу. Так само і художник може свій пензель використовувати як зброю, малюючи, мотивуючи та спрямовуючи свій посил у суспільство для розуміння того, що відбувається", – додав Абрамів.

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області! 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: