fbpx

В Укравтодорі розповіли про стан доріг на Прикарпатті після снігопаду

Суспільство 18:32, 04.02, 2018

Рух транспортних засобів на автомобільних дорогах загального користування державного значення забезпечено, обмежень в русі немає.

Стан покриття на автодорогах державного значення у Закарпатській, Львівській, Івано-Франківській, Волинській та Рівненській областях – засніжене, на решті території України мокре, повідомляють в Укравтодорі.

Станом на 09-00 год. 04 лютого 2018 року інтенсивні опади (снігопад) у вигляді снігу характерні для Львівської, Тернопільської, Рівненської областей, сніг помірної інтенсивності у Волинській та Івано-Франківській областях, невеликий сніг у Хмельницькій, Житомирській та в північній частині Київської областей. У центральних, крім Вінницької, східних, південних, крім Запорізької та Херсонської, решті північних областях та на Закарпатті місцями дощі.

У зв’язку із переміщенням циклону з південного заходу інтенсивні опади у вигляді мокрого снігу розпочалися в більшості західних областей у другій половині дня 03.02. За цей період найбільше снігу (від 25 до 30 см) випало у Тернопільській області, від 5 до 15 см у Волинській, Рівненській, Закарпатській, Івано-Франківській, Львівській, Хмельницькій областях; від 3 до 5 см у Чернівецькій та Житомирській областях.

Температура повітря коливається у західних областях від -3° до +2°С, в північних 0 +5°С, у центральних, східних та південних областях +2 +8°С.

На більшості перевальних ділянках доріг йде сніг, висота снігового покриву від 10 до 30 см. Температура повітря від -1-4°С. Стан покриття – місцями засніжене.

Для оперативного забезпечення проїзду в Україні дорожніми організаціями задіяно 722 одиниці техніки та 848 робітників, на чергуванні 885 одиниць техніки та 1238 робітників.

За повідомленням УкрГМЦ 04 лютого в Україні пориви вітру 15-20 м/с; вночі у західних областях місцями сильний мокрий сніг, налипання мокрого снігу, хуртовини, на дорогах ожеледиця; вночі у північних, вдень у східних областях місцями сильний дощ. Температура протягом доби від 2° тепла до 3° морозу.

Водіїв закликають бути уважними та обережними за кермом! Неухильно дотримуйтеся правил дорожнього руху, слідкуйте за дорожніми знаками, які попереджують про можливу слизькість!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: