fbpx

В Яремчі відбулися спільні навчання українських та польських рятувальників

Суспільство 19:45, 06.03, 2019

5 березня в місті Яремче відбулися спільні навчання в рамках проекту "Спільний захист людей та навколишнього середовища шляхом створення українсько-польської системи попередження та реагування на катастрофи в Карпатському Єврорегіоні".

Про це повідомляє прес-служба ІФ ОДА.

Проект реалізується Асоціацією органів місцевого самоврядування "Єврорегіон Карпати – Україна" у партнерстві з головним управлінням ДСНС України у Львівській області, управлінням ДСНС України в Івано-Франківській області, управлінням ДСНС України у Закарпатській області і Воєводською комендатурою Державної пожежної служби в Ряшеві за фінансової підтримки Європейського Союзу в рамках Програми транскордонного співробітництва Польща – Білорусь – Україна 2014-2020. Бюджет проекту складає 1 842 438,00 євро (у тому числі грант ЄС – 1 658 174,20 євро). Метою проекту є підвищення рівня безпеки в Карпатському регіоні шляхом зміцнення спроможності регіональних служб пожежної охорони та надзвичайних ситуацій, скорочення часу реагування на катастрофи в гірській місцевості.

Виконавчий директор Асоціації органів місцевого самоврядування "Єврорегіон Карпати – Україна" Галина Литвин зазначила, що сьогоднішні навчання є одним з перших практичних заходів у рамках цього проекту, заплановано проведення ще двох подібних навчань на території України та чотирьох у Польщі.

У рамках проекту присутні також взяли участь у спільному навчанні на тему "Гасіння пожеж на об’єктах туристичної інфраструктури".

Умовну пожежу успішно ліквідовано. Всі служби спрацювали чітко та злагоджено.

Підбиваючи підсумки, начальник управління ДСНС в області Володимир Чернецький зазначив, що такі навчання з залученням усіх служб взаємодії є надзвичайно потрібними. Саме під час таких тренувань відпрацьовуються спільні дії, що дасть змогу в майбутньому бути готовими до будь-яких надзвичайних ситуацій.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: