fbpx

В Яремчі за 125 мільйонів збудують очисні споруди та каналізацію

Суспільство 18:18, 31.10, 2017

Департамент будівництва, ЖКГ, містобудування та архітектури Івано-Франківської ОДА за результатами тендеру замовив ТОВ "Промцивільбуд-М" будівництво очисних споруд та каналізаційних мереж у м. Яремче за 125,21 млн грн.

До кінця 2018 року у м. Яремче збудують очисні споруди та каналізаційні мережі за проектом ТОВ "Вулвер", повідомляють Наші гроші.

Перша черга передбачає виробничо-допоміжну будівлю каналізаційну насосну станцію (КНС) промивної води, контактний резервуар, КНС господарсько-побутових стоків, мулозгущувач, електролізну, адміністративно-побутову будівлю з лабораторією, паливну, каналізаційний колектор від насосної станції до приймального колодязя, приймальний колодязь і два аеротенки по 1 тис. куб. м.

Друга черга включає каналізаційний колектор від насосної станції до приймального колодязя і два аеротенки по 1 тис. куб. м.

Строк експлуатації складає 10 років, а строк гарантії – рік.

Субпідрядник ТОВ "Ем. Ай. Інжиніринг Україна" змонтує технологічне обладнання та виконає пусконалагоджувальні й сантехнічні роботи на 52% вартості підряду.

За підсумковою відомістю ресурсів, компактна установка Huber Ro5 60 в комплекті коштує 14,07 млн грн (тут і далі тендерні ціни вказано без ПДВ і доставки).

Ще у 14,65 млн грн обійдеться система біологічної очистки Biokos.

За даними Івано-Франківської ТПП, система Biokos коштує 15,07 млн грн, а ТОВ "Юнібуд Енерго Сервіс" пропонувало її за 2,51 млн грн.

Шнековий дегідратор осаду XF-301 з шафою керування коштує 7,52 млн грн.

Локальна система генерації гіпохлориту натрію Clortec MCT-24 продуктивністю 10,8 кг/добу в комплекті коштує 2,02 млн грн.

Повітродувка HAFI ABU 10.10-100 18,5 квт з шафою керування коштує 922 тис. грн.

Гарячекатана арматурна сталь коштує 8-10 тис. грн/т, природний рядовий пісок – 63 грн/куб. м, а суміш Ceresit CT 190 – 5,58 грн/кг, що дешевше від ринку.

Натомість бортові камені БР300.30.15, придбані по 535 грн/шт., у серпні можна було знайти у продажу по 490 грн/шт.

На заробітну плату піде 1,78 млн грн, тобто відсоток загальної вартості підряду. На прибуток відведено ще піввідсотка – 647 тис. грн.

Ціна угоди на 5% нижча від очікуваної вартості.

Нагадаємо, робочий проект будівництва очисних споруд та каналізаційних мереж потужністю 4000 м куб/добу в Яремчі передбачав вартість будівництва 134,9 мільйони гривень.

Згаданий Юнібуд Енерго Сервіс Юрія Гайворонського з нижчою на третину ціною відхилили за ліцензію на будівництво класу СС2 замість СС3, занижену вартість обладнання, за даними Івано-Франківської ТПП, і нестачу довідки про відсутність заборгованості в одному з банків. Фірма скаржилась в АМКУ, але завантажила платіжне доручення наступного дня, тож адмінколегія не стала розглядати скаргу.

Дорожчими конкурентами були ТОВ "А Плюс Буд" Ярослава Свинцицького, ПП "Вестінвестбуд" Лесі Шекель і ТОВ "УБК "Будінжинірінг" Інни Скрипнюк.

Столична фірма "Промцивільбуд-М", яка вперше виграла тендер, належить директору Олексію Бондару і ТОВ "Будмасінвест" Ганни та Олександра Мазурів. Мазури також є кінцевими бенефіціарами ТОВ "Промцивільбуд" з Іваном Мазуром із Росії.

Субпідрядником "Ем. Ай. Інжиніринг Україна" керує Ігор Колібаба. Засновниками є Юліан Муравський з Моршина, австрійська "Вас Менеджмент Консалтінг Енд Трейдінг Гмбх" Вадима Шпаковського і латвійська "АБС Інвест", якою володіють Вербум Марія Агнес та Лохнен Мерседес із Нідерландів.

Нагадаємо, брати Вадим та Артем Шпаковські раніше володіли ПАТ "Артемівський завод з обробки кольорових металів на постачання труб", де їхнім партнером було ПрАТ "Укрпідшипник" братів Андрія і Сергія Клюєвих. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: