fbpx

Вакцин від кору у Франківську не вистачає через непорозуміння обласних та міських чиновників

Здоров'я 13:07, 07.12, 2018

У МОЗ повідомляють, що Івано-Франківська область має запас вакцин проти кору щонайменше на 4 місяці, та закликають керівників області і міста оперативно врегулювати перерозподіл вакцин.

Як писав КУРС, у вівторок на оперативній нараді начальниця управління охорони здоров'я Івано-Франківської міськради Марія Бойко повідомили, що в місті не вистачає вакцини від кору.

У Міністерстві охорони здоров'я зазначають, що управління запасами в межах області здійснюють департаменти охорони здоров'я ОДА. Ситуація, коли в одному із міст області немає вакцин, неприпустима і загрожує національній безпеці.

"Івано-Франківська область повністю забезпечена вакцинами КПК, які захищають від трьох інфекційних захворювань – кору, паротиту і краснухи. Станом на 1 листопада залишок вакцин КПК в області становив 13 328 доз. Найближчими днями Івано-Франківська область отримає ще 13 426 доз. Середній рівень споживання вакцин в регіоні – 2957 одиниць на місяць, тож запасу вакцин вистачить щонайменше на 4 місяці, а з новою поставкою – на 9. Про це повідомили фахівці Центру громадського здоров’я МОЗ України", – йдеться у повідомленні МОЗ.

У міністерстві зазначають, що ситуація з нестачею вакцин в медичних закладах Франківська викникла через відсутність внутрішньої комунікації керівництва міста та області. І вона неприпустима, адже це є питання національної безпеки країни.

МОЗ закликає департаменти охорони здоров’я посилити відповідне звітування та завчасно здійснювати запити на перерозподіл вакцин в межах свого регіону.

При суттєвому зменшенні кількості вакцин в якомусь конкретному медичному закладі міста чи області необхідно оперативно здійснювати перерозподіл в межах області та отримати необхідну кількість доз в закладах, де є достатні залишки. 

Крім того, перерозподіл може здійснюватись самостійно між закладами охорони здоров'я, незалежно від обласних департаментів з охорони здоров'я та області, де розташовані заклади, за взаємним погодженням, про що необхідно інформувати МОЗ впродовж одного робочого дня. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: