fbpx

Вакцини та життєво важливі ліки отримає Прикарпаття від МОЗ

Здоров'я 11:31, 18.02, 2019

Ліки, які забезпечують лікування хворих на державних програмах, та вакцини, які затримувалися на складах через ухвалу Окружного адмінсуду Києва, від сьогодні відправляються в регіони. Серед них – препарати для дітей і дорослих онкохворих, пацієнтів, що хворіють на гепатити, мукополісахаридоз, гемофілію, серцево-судинні захворювання.

Найближчим часом будуть доставлені в комунальні медзаклади первинної медичної допомоги 390 тисяч доз вакцини КПК – проти кору, паротиту і краснухи. Станом на 1 лютого в областях всього лишалося 1,2 млн доз цієї вакцини, повідомила в. о. міністра охорони здоров’я Уляна Супрун

Також в області почали розвозити 954 тисяч доз вакцини від поліомієліту (ОПВ).

Підписані накази про розподіл ліків за напрямами державних закупівель "Доросла онкологія" і "Дитяча онкологія". Зокрема ліки для пацієнтів, які проходять лікування від раку щитоподібної залози. Їхній термін придатності дуже стислий – 21 день. Вони прибули в Україну ще минулого тижня, але тільки тепер, коли робота Міністерства розблокована, препарати поїдуть до пацієнтів.

Ліки для хворих на туберкульоз, вірусний гепатит та на орфанні захворювання (мукополісахаридоз), також надійшли в Україну і будуть розподілені пацієнтам в регіони.

В Департаменті охорони здоров’я Івано-Франківської ОДА повідомили, що впродовж тижня вакцини і ліки мають надійти в райони – у поліклініки та сільські амбулаторії. 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: