fbpx

Вартість тепла у помешканнях франківців зросла більш як у два рази і залежатиме від температури за вікном

Суспільство 22:10, 12.10, 2015

Як зміниться вартість опалення квартир іванофранківців після підвищення тарифів на газ під час сезону 2015-2016, повідомив Ігор Угриновський, заступник директора з розрахунків і реалізації теплової енергії ДМП "ІФ Теплокомуненерго".

Чинні тарифи, за якими мешканцям Івано-Франківська нараховують плату за тепло, встановлені постановою НКРЕ з 01.06.2015 року, повідомив Ігор Угриновський. 

Тариф для населення двоставковий – постійний, це абонентська плата, вона незмінна впродовж року. І змінна, тобто сезонна частина тарифу, яка нараховується впродовж опалювального сезону.

Згідно з цими тарифами вартість абонентської плати для мешканців міста не змінилася, натомість вартість опалення в опалювальний сезон зросла, порівняно з цим самим періодом минулого року, у 2,16 рази. 

Вартість гарячої води також зросла з 25,41 до 39,88 грн/м куб. – за умови підключення рушникосушильників до систем гарячого водопостачання та з 23,64 до 36,91 грн/м куб. за відсутності рушникосушильників чи підключення їх до системи центрального опалення.

"Вартість тепла залежить також від температури навколишнього середовища, тобто чим холодніше буде зимою, тим більші суми за опалення отримуватимуть франківці у своїх платіжках",  роз'яснив посадовець.
Зважаючи на різке підвищення вартості тепла, просимо споживачів ДМП "ІФТКЕ" оформляти субсидію, наголосила прес-служба підприємства, інформує газета Галичина. 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: