fbpx

Василь Вишиванюк очолив Почесне консульство Угорщини в Івано-Франківську

Політика 17:22, 04.12, 2014

4 грудня в Івано-Франківську відкрили Почесне Консульство Угорщини. Почесним консулом Угорщини в Україні призначено Василя Вишиванюка, сина екс-голови Івано-Франківської ОДА.

Сьогодні відбулося урочисте відкриття дипломатичного представництва за участю іноземної делегації, представників влади та духовенства.

Першим привітав присутніх з відкриттям консульства держсекретар економічної дипломатії Міністерства зовнішньої економіки та закордонних справ Угорщини Мотяр Левенко.

"Угорщина та Західна Україна, в тому числі Прикарпаття та Івано-Франківськ, мають велику спільну історію. Багате історичне минуле дає хорошу основу для співпраці, яку ми розпочинаємо лише зараз і яка нас веде у хороше майбутнє. Україна – найбільший сусід для Угорщини і таким чином є найбільш пріоритетним її партнером. У списку еконономічних партнерів Угорщини, які не є членами ЄС, Україна знаходиться на третьому місці… Україна може розраховувати на Угорщину навіть у ці важкі часи. Угорщина підтримує територіальну єдність і суверенітет України", – зазначив Мотяр Левенко.

З вітальним словом виступили також директор департаменту двостороннього співробітництва Міністерства зовнішніх справ України Юрій Мушка, голова Івано-Франківської ОДА Олег Гончарук та перший заступник президента Світового конгресу українців, представниця української національної меншини в угорському парламенті Ярослава Хартьяні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: