fbpx
  • Головна
  • Новини
  • Суспільство
  • Вбивця діяв спонтанно, але потім намагався приховати сліди злочину, – обставини жорстокого вбивства 9-річної дівчинки з Рожнева. ВІДЕО

Вбивця діяв спонтанно, але потім намагався приховати сліди злочину, – обставини жорстокого вбивства 9-річної дівчинки з Рожнева. ВІДЕО

Суспільство 16:33, 13.06, 2015

Сьогодні затримали вбивцю 9-річної Мар'янки в селі Рожнів Косівського району. Про обставини злочину – прокурор області Ігор Настасяк та начальник обласного ГУ МВС Віктор Шкутов.

На спільному брифінгу прокурор Івано-Франківської області Ігор Настасяк та начальник обласного управління МВС Віктор Шкутов розповіли про слідчі дії, затримання підозрюваного та відтворення ним обставин злочину на місці вбивства у присутності громади села. 

За словами Ігоря Настасяка, вбивство сталося спонтанно, не було задумане і сплановане заздалегідь.

"Наша думка, виходячи з відтворення на місці, що вбивство не було задумане, а сталося спонтанно. Мотив – це довірливість дівчинки. Вона не могла подумати, що таке може статися, і пішла на контакт з убивцею", – розповів обласний прокурор. 

 

Дівчинку знайшли на пустищі з чагарниками, яке розділяє дві частини села Рожнів. Через цю територію пролягало кілька стежок, які  дозволяли скоротити дорогу. У селян це місце зажило недобру славу, бо саме тут зазвичай збиралися місцеві пияки. 

"Місце, де була вбита дівчинка, було таким, де збиралися місцеві мешканці, щоби розпивати алкоголь. Це всі знали. Саме там проходила дитина. Очевидно, це випадковість, що вона зустріла там свого вбивцю. Нелюд не був п'яний, він був цілком тверезий", – повідомив Ігор Настасяк.

Затриманий вживав заходів, щоби приховати сліди злочину. Перетягнув тіло з місця вбивства в кущі, щоби його сховати. Намагався також сховати свій одяг, в якому перебував у той час, тощо. 

Злочин був вчинений в обідню пору, коли дівчинка поверталася з продуктами з магазину. Дитина не дійшла додому якихось 200 метрів. Все це з'ясувалося під час відтворення обставин злочину, це зафіксували на відео. 

Причина смерті дівчинки встановлена, експерти підтверили, що це удушення, повідомили правоохоронці. Вони вважають, що рани дитині нанесли вже після смерті, але цей факт, за словами головного міліціонера області Віктора Шкутова, мусить бути підтверджений експертним висновком. Як і те, чи була дитина зґвалтована та чи слід змінювати кваліфікацію злочину і враховувати на суді мотиви сексуального характеру. Правоохоронці припускають, що вбивство могло бути скоєне на сексуальному ґрунті.

 

Наразі ще тривають експертні дослідження, до них задіяли криміналістичні лабораторії в інших областях, повідомив Віктор Шкутов

Жителі села висловили побоювання, що вбивцю можуть визнати психічно хворим і сховати за ширмою неосудності. Проте і обласний прокурор, і начальник обласної міліції відзначили, що затриманий, на їхню думку, є цілком адекватним, тобто психічно здоровим. 

"Ми, зі свого боку, докладемо зусиль, щоби вбивця поніс покарання", – наголосив Ігор Настасяк. Він, за попередніми даними, очолить обвинувачення на суді. 

Як повідомляв КУРС, ввечері, 8 червня, у селі Рожнів Косівського району знайшли тіло 9-річної дівчинки. На тілі дитини виявлені багаточисельні колото-різані рани. Однією з головних версій слідства було вбивство на сексуальному ґрунті. 11 червня на похорони дівчинки прийшли сотні односельчан.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: