fbpx

Вчені дослідили, яка доза алкоголю скорочує ваше життя

Суспільство 20:40, 14.04, 2018

Британські вчені, що представляють Університет Шеффілда, провели експерименти з різною кількістю випивки і з'ясували, скільки можна пити чоловікам і жінкам, не боячись за здоров'я. В їхніх дослідах брали участь 600 000 осіб.

Перед початком експерименту добровольці пройшли медогляд. В результаті були відібрані ті, у кого не було ніяких проблем з серцево-судинною системою. Щотижня учасники експерименту вживали від 100 до 350 грамів алкоголю, пише "Сьогодні".

В результаті вчені встановили, що алкоголь не можна вважати корисним для здоров'я. Навіть невелика кількість спиртного може бути додатковим навантаженням на організм, зробили висновок фахівці.

Якщо говорити про скромні дози алкоголю, то лікарі стверджують, що це підвищує ризик розвитку серцево-судинних захворювань та інсульту.

Як заявляють автори дослідження, у 40-річної людини, що вживає до 350 грамів чистого алкоголю в тиждень, тривалість життя знижується на 1-2 роки.

Також вчені прийшли до висновку про те, що безпечна доза алкоголю для чоловіків і жінок становить 112 грамів чистого спирту на тиждень. Ця кількість відповідає 3,4 літрам 4% пива або шести келихам вина.

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: