fbpx

Вчені довели, що йогурт запобігає діабету та зайвій вазі

Здоров'я 18:00, 26.04, 2015

Асоціація дієтологів України представила результати останніх міжнародних досліджень у сфері здорового харчування.

Іспанські вчені спостерігали за раціоном 3454 літніх людей і встановили: щоденне споживання йогурту знижує ризик захворювання на діабет.

Всі учасники спостереження були в групі ризику через спадковість, зайву вагу, куріння, серцево-судинні захворювання. Дослідження довело: замінивши звичайний солодкий перекус на йогурт, можна зменшити ризик захворювання діабетом на 40-45%, в залежності від жирності продукту.

Це дослідження іспанських учених підтвердило попередні висновки дієтологів про корисні властивості харчових йогуртів. У листопаді 2014-го результати свого 12-річного дослідження серед 41 254 людей представили американські вчені. Вони довели, що щоденне споживання як мінімум 120 грамів (приблизно один стандартний стаканчик) нежирного йогурту знижує ризик розвитку цукрового діабету 2 типу на 17%.

Також у минулому році дослідники з Кембриджського університету на основі дослідження харчових звичок 340 234 осіб з 8 європейських країн (Франції, Італії, Іспанії, Великобританії, Нідерландів, Швеції, Данії, Німеччини) виявили, що серед людей, які споживали приблизно 4-5 стаканчиків йогурту щотижня, ймовірність виникнення діабету знижувалася на 28%.

Різницю ефективності йогурту в цих трьох дослідженнях вчені пояснюють двома причинами: віком учасників (у літніх людей діабет розвивається швидше) і харчовими звичками різних націй (рівень споживання йогурту в Іспанії значно вище, ніж у США). Втім, результати всіх досліджень беззастережно доводять, що йогурт – це корисний для здорового раціону продукт, пишуть Перші українські інтелектуальні новини.

Більше того: 17-літнє медичне спостереження за раціоном 6,5 тис. американців показало, що люди, які споживають більше трьох порцій йогурту в тиждень, набирають з віком на 50% менше ваги, а їхня талія залишається на 20% менше, ніж у тих, хто відмовляється від цього корисного продукту.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: