fbpx

Вчимося співпереживати: франківські чиновники пересіли в інвалідні візки. ФОТО, ВІДЕО

Суспільство 10:20, 22.04, 2016

Щоб відчути, як почувають себе люди з обмеженими фізичними можливостями, франківська влада пересіла на інвалідні візки.

Акція розпочалася на Вічевому майдані. Мер Івано-Франківська Руслан Марцінків, його заступники Олексій Кайда та Олександр Левицький, а також начальники структурних підрозділів пересіли в інвалідні візки. Відтак чиновники разом з людьми з обмеженими можливостями вирушили до департаменту соцзахисту на вулиці Грушевського.

"Проводимо акцію у час Великого посту, щоб показати, що Франківськ переживає за людей з обмеженими можливостями. Ми можемо багато про це говорити, проводити наради, але ми ніколи не відчуємо те, що відчувають ці люди, тому я закликав сьогодні чиновників проїхатися на візочках містом, щоб ми відчули те, що відчувають люди, які потрапили у складні життєві умови", – повідомив міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків.

За його  словами, міська влада не може одразу створити комфортні умови для людей з обмеженими можливостями.

"До цього будемо йти поступово, крок за кроком – і нам все вдасться. Вірю, що ця акція навчить нас співпереживати",  додав Руслан Марцінків.

З першою перепоною учасники акції зіткнулися вже біля першого банку. Люди на візках скаржаться, що практично не можуть у місті скористатися банкоматами, бо вони недоступні для них.

Також міський голова спробував рухатися містом, як це доводиться робити незрячим людям. 
Руслан Марцінків

"Одне діло говорити – друге діло відчути. Ми маємо виділити додаткові кошти на відповідне облаштування. Я буду просити депутатів виділити додатково мільйон гривень, щоб пристосувати місто до потреб людей з обмеженими можливостями. Сьогодні місто недоступне для таких людей. Ми маємо зробити хоча б центр міста доступним. Я думав, що найстрашніше  це коли ти у візку, але найстрашніше  коли ти нічого не бачиш, ти зовсім безпорадний",  підсумував нинішню акцію Руслан Марцінків.

Як відзначив представник ГО "Слід" (Сім’ї людей з інвалідністю та дітьми) Микола Макар, інваліди Івано-Франківська сподіваються, що акція не була лише піаром міського голови.

"Найбільша проблема  це вийти з дому, виїхати на люди, добратися громадським транспортом, зайти в аптеку, магазин… Хотілося б, щоб мер дотримав слова",  каже Макар.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: