fbpx

Вчителька Надвірнянського ліцею просить створити в облраді тимчасову комісію з розслідування вбивства ліцеїста

Суспільство 13:04, 23.12, 2015

Сьогодні на засіданні постійної комісії Івано-Франківської обласної ради з питань захисту прав людини, боротьби з корупцією, законності та правопорядку розглянули звернення вчителя, класного керівника Надвірнянського військово-спортивного ліцею про створення тимчасової слідчої комісії з розслідування резонансного вбивства учня.

Як повідомляв КУРС, трагедія сталася в неділю, 29 листопада. 14-річний ліцеїст ножовим ударом в груди смертельно поранив однокласника

Класний керівник учня, який вбив ровесника, Мирослава Губарчук звернулася до керівництва облради з пропозицією створити слідчу комісію, оскільки, на її думку, рослідування злочину відбувається упереджено і закрито. 

За словами вчительки, з 30 листопада і дотепер її не допитували ні слідчі кримінальної поліції, ані слідчі прокуратури. У ліцеї з боку директора та його заступників, а також Департаменту освіти в особі заступника Івана Будзака на неї чиниться тиск. 

"На рівні Івано-Франківського департаменту освіти і науки створена тимчасова слідча комісія на чолі з Будзаком, але дуже дивно, що до неї входять зацікавлені сторони, тобто директор ліцею Мартинюк, вчитель фізкультури Самборський. Склад цієї комісії постійно змінюється. Мене викликали на цю комісію вже три рази і щоразу був присутній директор, його заступник, деякі інші працівники нашого навчального закладу, що суперечить чинному законодавству. Прошу вас як голову обласної ради, яка є юридичним засновником ліцею, створити слідчу комісію з депутатів обласної ради для неупередженого розслідування обставин даної трагедії, щоби припинити свавілля і упередженість щодо мене як класного керівника", – звернулася вчителька до голови облради Олександра Сича.

Депутати запропонували на наступному засіданні депутатської комісії запросити директора ліцею, заявницю та представника поліції. Якщо після спілкування з ними у депутатів будуть підстави вважати розслідування тенденційним, постійна комісія з питань законності запропонує обласній раді створити тимчасову слідчу комісію. 

 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: