fbpx

Вчителька з Прикарпаття створила перший україномовний ресурс корисної математики в Instagram

Суспільство 16:37, 12.01, 2019

Вчителька математики Калуського ліцею №10 Мар’яна Уляк створила перший україномовний ресурс корисної математики, за яким школярі з легкістю зможуть підготуватися до ЗНО або ДПА.

Навчальний профіль створений під назвою insta_math_help у соцмережі Instagram, у якому здебільшого проводять час підлітки. Над усім процесом, починаючи від вибору теми та закінчуючи оформленням у єдине зображення, Мар’яна Уляк працює самостійно, інформують "Вікна".

Ідея щодо створення ресурсу в педагога Калуського ліцею №10 зародилася ще минулої осені після того, коли вона подивилася на процес викладання математики дещо під іншим кутом:

"Звісно, існують збірники та підручники з усією інформацією, але будьмо відвертими: сучасний учень цього майже не сприймає. Школярам цікава робота з навчальними мобільними програмами. Тим більше зараз важко уявити наше життя без соцмереж − вони усюди".

Після прочитаної статті в інтернеті про те, що в Україні не існує навчальних профілів у соцмережах, і аналізу Instagram Мар’яна Уляк остаточно вирішила поєднати цікаве з корисним.

Особливістю профілю insta_math_help є те, що матеріали будуть доступними для школярів, батьків та педагогів. А кожна публікація − це коротке, але чітке пояснення матеріалу з прикладами.

У процесі удосконалення ресурсу вчитель математики планує запустити інтерактивні вправи у режимі реального часу, щоб пригадати та краще закріпити матеріал. Кожне зображення можна без проблем зберегти на свій смартфон і використовувати як своєрідну "шпаргалку" при підготовці до занять.

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області! 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: