fbpx

Велика Британія підпише оборонну угоду з Україною

Політика 16:48, 18.03, 2016

Велика Британія має намір підписати оборонну угоду з Україною як допомогу в протистоянні РФ.

Велика Британія підпише новий оборонний договір з Україною, яким допоможе їй у підготовці і навчанні українських військовослужбовців, головним чином для протистояння Росії, повідомляє британське видання The Telegraph, передає dt.ua.

Угода буде підписана на п'ятнадцятирічний термін. Міністр оборони Великобританії Майкл Феллон заявив, що нова угода є сигналом Великобританії про те, що вона буде "стояти твердо на стороні України, східної європейської нації, яка захищає свій суверенітет". 15-річною угодою передбачається, що британські війська будуть брати участь у більшій кількості спільних навчань і проводити додаткове навчання з українськими військовими.

Британія має намір підписати цей договір, щоб допомогти країні військовою підготовкою на тлі конфронтації з Росією, зазначає видання. Видання The Wall Street Journal писало, що Захід дозволив собі забути всі злочини Путіна. Автор статті наголосив, що прем'єра Девіда Кемерона критикують за його відсторонену позицію від переговорів про мир в Україні.

"Але незрозуміло, що Великобританія повинна відстоювати, беручи участь у фактичному розчленуванні країни, територіальну цілісність якої вона гарантувала, підписавши Будапештський меморандум 1994 року. Те, що Кемерон не йде назустріч Кремлю, принаймні не робить його марним ідіотом на побігеньках, якими стали Олланд і Меркель", – йдеться в статті.
 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: