fbpx

Великим сім'ям переселенців пропонують жити окремо

Суспільство 13:41, 05.11, 2014

Як відомо, особам, які переселяються із зони АТО, пропонується стати на облік та у разі потреби отримувати соціальну матеріальну допомогу. Розмір таких надходжень становить 442 грн для працездатних осіб та 884 грн для непрацездатних.

В області зареєстровано 585 сімей, з яких 526 звернулися за адресною допомогою. Департамент соціальної політики Івано-Франківської ОДА сформував заявку на майже 666 тисяч гривень для виплат внутрішньо переселеним особам.  

Відповідною постановою передбачено, що максимальний розмір виплат на одну сім'ю, яка проживає за однією адресою, становить 2400 грн незалежно від кількості її членів. Мінсоцполітики розглядає сім’ю відповідно до положень Сімейного кодексу України.

Наприклад, в Коломийському районі проживає сім’я, яка складається з 9 членів. Суми в 2400 гривень для проживання вкрай не достатньо. І така ситуація далеко не єдина в області.

Представник департаменту соцполітики каже, що єдине, що можна зробити, – це запропонувати членам сімей розділитися і жити окремо. Але в такому випадку їм все одно доведеться окремо платити за комунальні послуги, які цього року обіцяють бути недешевими. Поки що лист з роз'ясненнями відправили в Мінсоцполітики і очікують на відповідь.

Зазначимо, 20 жовтня 2014 року Верховна Рада України прийняла Закон України "Про забезпечення прав і свобод внутрішньо переміщених осіб", наразі документ направлено на підпис Президенту.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: