fbpx

Верхнянська громада отримала 6,4 мільйона гривень медичної субвенції

Суспільство 09:29, 14.03, 2016

Верхнянська об'єднана територіальна громада на Прикарпатті отримує фінансування за новим бюджетним принципом.

Про це розповів перший заступник голови сільської ради Верхнянської об'єднаної територіальної громади Іван Кавчак.

Цього року Верхнянська ОТГ отримала 6,4 млн гривень медичної субвенції. З них 3,4 млн гривень залишила собі – на фінансування ФАПів, амбулаторій та придбання дороговартісного медичного обладнання. Ще 2 млн гривень передала місту на утримання Калуської ЦРЛ, та мільйон  району, інформують Вікна.

Освітянська субвенція  вдвічі більша. Її спрямують на утримання закладів освіти. Плюс із місцевого бюджету планують додати півмільйона гривень на безкоштовне харчування учнів початкових класів і енергоносії, і ще 1,2 млн гривень  на утримання дитячого садка та органів управління.

Торік, каже перший заступник голови сільської ради Верхнянської об’єднаної територіальної громади Іван Кавчак, згідно із розпорядженням Кабміну, Калущина отримала 3,2 млн гривень на придбання шкільних автобусів. З них трохи більше двох мільйонів мала передати Верхнянській громаді. Але, оскільки у тої на кінець року ще не були відкриті рахунки, гроші залишилися "на зберіганні" у районі. 

У Верхнянської громаді із нетерпінням очікують на розподіл інфраструктурної субвенції. На всі об’єднані громади України у Держбюджеті передбачено мільярд гривень. З них Верхнянська ОТГ мала би отримали 7,9 млн гривень, але відповідного рішення ще немає. У громаді до цього "плюсують" 1,5 млн гривень свого бюджету розвитку. І – "гострять зуби" на проблеми, які вирішуватимуть за ці кошти.

"Це багато. У районному бюджеті на розвиток таких грошей не було ніколи, – каже Іван Кавчак. – Ми отримали доручення від депутатського корпусу розробити план розвитку території".

Нагадаємо, вибори старост у Верхнянській ОТГ відбудуться 15 травня.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: